Meer goedkope koopwoningen in Woerden

housebuilding-1407462_1920.jpg
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1) Daphne
Door Harm van der Wilt, Daphne van der Wind op 22 februari 2021 om 17:30

Meer goedkope koopwoningen in Woerden

Meer aandacht voor starters op de woningmarkt. Dat is wat Daphne van der Wind betuigd. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 januari diende zij samen met Tom Boersma van D66 een motie in om meer goedkope koopwoningen te realiseren. De motie is gisterenavond aangenomen.

“We zien dat het voor bepaalde doelgroepen heel moeilijk is om te starten in deze tijd. Zo zie ik in mijn eigen omgeving dat het voor twintigers, in het bijzonder wanneer ze single zijn, bijna niet te doen is om aan een betaalbare woning te komen”. Momenteel worden er te weinig woningen in deze categorie bijgebouwd. “Wij vinden het belangrijk dat er voor elke levensfase en voor elke portemonnee voldoende koopwoningen zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor starters, maar ook voor ouderen.” 

In de motie verzoekt zij het college om in de woonvisie van de gemeente Woerden, aparte beleidsdoelen voor woningen tot 225.000 euro op te nemen. Daarbij pleit zij onder andere voor een af te dwingen zelfbewoningsplicht en het gebruik van innovatieve bouwmethoden. “We willen het college aansporen om de bouwkosten in Woerden zoveel mogelijk te drukken. Het bouwen van kleinere woningen en de manier waarop men bouwt, is van invloed op de prijs. Bovendien zijn sommige jongeren juist op zoek naar een studio of mini-woning, zoals een tiny-house.” Omdat Woerden gunstig ligt en ook mensen van buitenaf trekt, is er in de motie een voorrangsregel opgenomen om waar mogelijk voorrang te verlenen aan Woerdenaren.

 Naast D66, dienden ook Progressief Woerden, Sterk Woerden,  WeDo/ LHK en LvdD de motie mede in. In een eerdere aangenomen motie pleitte Daphne al voor een versnelling van de woningbouw in Kamerik.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie