Berichten geschreven door Daphne van der Wind

 1. Daphne1-dec-2019
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 22 oktober 2021

  Uitvoering Parkeerbeleid

  Donderdag 14 oktober was het tweede interpellatiedebat over het parkeerbeleid. Voorafgaand aan dit debat kregen inwoners de mogelijkheid in te spreken tijdens een hoorzitting. Circa 12 inwoners namen deel aan de hoorzitting en brachten hun wensen en bedenkingen ten aan zien van het nieuwe parkeerbeleid naar voren.

  Lees verder
 2. IMG_2844.jpg
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 22 juni 2021

  Tour de Woerden: Molenvliet

  De komende weken maakt de fractie een tour door alle wijken en dorpskernen van de gemeente Woerden. Harm en Daphne gingen als eerste op pad naar de wijk Molenvliet. Door Jan Wolsheimer (bewoner en lid van het wijkplatform) zijn ze op de fiets rondgeleid door de wijk en hebben ze over de pareltjes en aandachtspunten van de wijk gesproken.

  Lees verder
 3. 20210608_155841.jpg
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 8 juni 2021

  ChristenUnie-SGP stelt vragen situatie Schulenburch

  We hebben nogmaals aandacht gevraagd voor de situatie rondom de Schulenburch in Kamerik. De ChristenUnie-SGP is en blijft van mening dat de Schulenburch een belangrijke functie vervult als dorpshuis. Daarnaast moet er een structurele oplossing gevonden worden voor de overlast die door omwonenden wordt ervaren. 

  Lees verder
 4. Daphne1-dec-2019
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 1 juni 2021

  Het nieuwe parkeerbeleid in de stad: communicatie blijft een aandachtspunt

  Hoewel de CU-SGP in grote lijnen achter het parkeerbeleid van de gemeente staat, zijn er nog de nodige verbeterpunten aan te brengen. Bovendien liet de communicatie naar inwoners toe het nodige te wensen over. Daphne kaartte dit aan tijdens het interpellatiedebat, dat vorige week op verzoek van de VVD en Woerden voor Democratie plaatsvond. Haar bijdrage leest u hier:

  Lees verder
 5. 201910-SGP_CU-47.jpg
  Daphne PF Lia
  Door Daphne van der Wind, Lia Noorthoek op 27 maart 2021

  Leren van fouten Wilhelminaschool; beter communiceren vanuit het gemeentehuis

  In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de communicatie tussen de gemeente en de Wilhelminaschool niet vlotjes verliep. Dit terwijl de school snel een tijdelijke locatie nodig heeft. Onze motie om snel tot een tijdelijk locatie voor de Wilhelminaschool te komen en de communicatie vanuit het gemeentehuis te verbeteren, is met een ruime meerderheid aangenomen.

  Lees verder
 6. Lia-dec-2019
  Daphne PF Lia
  Door Daphne van der Wind, Lia Noorthoek op 17 maart 2021

  Terugblik online-huiskamerbijeenkomst: ‘Inburgering en statushouders’

  Op 16 maart was de 2e online-huiskamerbijeenkomst. Met een klein clubje leden hebben we gesproken over inburgering en statushouders. Lia heeft allereerst verteld over de twee onderwerpen die de komende periode voor liggen; Huisvesting statushouders in 2021 en de nieuwe Wet inburgering.

  Lees verder
 7. housebuilding-1407462_1920.jpg
  Daphne Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
  Door Daphne van der Wind, Harm van der Wilt op 22 februari 2021

  Meer goedkope koopwoningen in Woerden

  Meer aandacht voor starters op de woningmarkt. Dat is wat Daphne van der Wind betuigd. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 januari diende zij samen met Tom Boersma van D66 een motie in om meer goedkope koopwoningen te realiseren. De motie is gisterenavond aangenomen.

  Lees verder
 8. foto Kamerik woningbouw.jpg
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 18 december 2020

  Bestemmingsplannen vastgesteld: woningbouw voor Kamerik en Woerden

  Tijdens de laatste raadsvergadering van 2020 zijn twee bestemmingsplannen vastgesteld. Twee belangrijke mijlpalen voor woningbouw in Woerden en Kamerik.

  Lees verder
 9. 201910-SGP_CU-48.jpg
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 6 november 2020

  Aandacht voor wat echt telt!

  Tijdens de begrotingsraad voor 2021 vroeg Daphne aandacht voor wat echt telt: zorg voor elkaar, een bloeiende leefomgeving en onze schepping. Onze inbreng op deze punten zijn door de gemeenteraad aangenomen. Hieronder volgt haar volledige bijdrage.

  Lees verder
 10. Foto Schulenburch.jpg
  Daphne
  Door Daphne van der Wind op 24 september 2020

  College wil dat dorpshuis Kamerik blijft

  Op 7 september 2020 berichtte het Algemeen Dagblad over de geluidsoverlast van feesten en partijen bij de Schulenburch en de ‘dreigende sluiting’ van het dorpshuis. Naar aanleiding van dit krantenbericht heeft de fractie van de ChristenUnie/SGP op de raadvergadering van 24 september vragen gesteld over de situatie in Kamerik. Wethouder Tymon de Weger gaf antwoord.

  Lees verder