Wethouder

Tymon de Weger

Vanaf juni 2018 ben ik wethouder voor ChristenUnie en SGP in de gemeente Woerden. Mijn portefeuilles zijn: Bouwen, Wonen, Energie, Welzijn, Wijken, Erfgoed, Afval en Reiniging. En ik ben wijkwethouder voor Schilderskwartier en Snel en Polanen/Waterrijk. 

Ik studeerde verkeerskunde en marketing en werkte ruim 20 jaar in het openbaar vervoer. Inmiddels heb ik 25 jaar ervaring in het lokale openbaar bestuur. Begonnen als raadslid en later wethouder in Enschede was ik daarna wethouder in Utrecht, Breukelen, Lansingerland, Woerden en Stichtse Vecht. En nu opnieuw hoop ik vier jaar in de mooie en gemoedelijke gemeente Woerden te mogen werken en ook wonen. 

Woerden staat deze periode voor grote uitdagingen. Sneller woningen bouwen, meer ruimte voor bedrijven ergens aan de rand van Woerden en Harmelen, ruimte vinden voor energie uit zon, wind, water en bodem binnen en buiten de bebouwde kom, begeleiding en zorg dichtbij mensen die dat nodig hebben. Dat vraagt ingrijpende keuzes, die wij als burgemeester en wethouders graag met u samen maken. Zodat de gemeenteraad alle belangen en meningen goed kan afwegen en tot goede besluiten kan komen, waar Woerden wel bij vaart! 

Ik heb er erg veel zin in om mijn ervaring en kennis in te zetten voor de fijne dorpen Zegveld, Kamerik en Harmelen en de mooie stad Woerden. Als er iets te vertellen is over de onderwerpen in mijn portefeuille zal ik dat ook graag komen doen voor de leden van de ChristenUnie en de SGP. Wilt u een keer iets met mij bespreken, stuur dan een mail of maak telefonisch een afspraak.

Tot ziens!

Tymon de Weger, wethouder
weger.t@woerden.nl 
0348 - 42 86 85