Bestemmingsplannen vastgesteld: woningbouw voor Kamerik en Woerden

foto Kamerik woningbouw.jpg
Daphne
Door Daphne van der Wind op 18 december 2020 om 14:17

Bestemmingsplannen vastgesteld: woningbouw voor Kamerik en Woerden

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2020 zijn twee bestemmingsplannen vastgesteld. Twee belangrijke mijlpalen voor woningbouw in Woerden en Kamerik.

Houttuinlaan 3, Woerden
Met het bestemminsplan Houttuinlaan 3 wordt het mogelijk om 265 woningen te realiseren op de voormalige FNV-locatie. Het gaat om appartementen in zes gebouwen. Een deel van deze woningen worden sociale huurwoningen van GroenWest.

GroenWest en BAM gaan de woningen gezamenlijk ontwikkelen. Eerder heeft de raad al een structuurvisie en beeld-kwaliteitsplan van de omgeving vastgesteld. Het bestemmingsplan past in deze eerder vastgestelde stukken en daarom hebben wij ook ingestemd met het plan.

Met de ontwikkeling van Houttuinlaan 3 start daadwerkelijk de transformatie van Middelland van kantoorgebied naar woongebied. Een belangrijke en noodzakelijke transformatie. In Woerden staan veel kantoorpanden leeg, er is een overschot aan kantoorpanden Tegelijkertijd horen en lezen we dagelijks over het woningtekort.

De transformatie op Middelland zien we dan ook als een win-winsituatie. We zijn ook blij te horen dat er onlangs weer een intentieovereenkomst is gesloten door het College met de eigenaren van het voormalige Campina-gebouw. Onderzocht wordt of het haalbaar is om ook op deze locatie woningbouw te realiseren.

Mijzijde 76A en Overstek 1, Kamerik
Dit bestemmingsplan ziet op 2 van de 3 voormalige schoollocaties. Op deze locaties worden in totaal maximaal 64 woningen gerealiseerd. Dit is mooi nieuws voor Kamerik, want ook Kamerik heeft dringend behoefte aan woningbouw.

Veel inwoners van Kamerik willen in Kamerik blijven en voor hen is het lastig om een woning te vinden. Op het moment van schrijven staan er, bijvoorbeeld, maar 2 woningen te koop in het dorp. De wethouder heeft toegezegd dat de inwoners uit Kamerik voorrang krijgen bij de verkoop van woningen. Wij zijn hier erg blij mee, op deze manier wordt er daadwerkelijk voor de inwoners gebouwd.

Bij dit bestemmingsplan heeft de ChristenUnie/SGP een motie ingediend met het voorstel om een scherpe planning en de woningen op de locatie Overstek 1 ruim een jaar eerder aan te bieden en te realiseren. Ons voorstel is aangenomen, waardoor de inwoners eerder zicht hebben op nieuwbouw op deze locatie.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie