ChristenUnie-SGP Woerden: Zorg voor betaalbare woningen

beukenlaan bijgesneden.jpg
Daphne
Door Daphne van der Wind op 17 augustus 2020 om 18:12

ChristenUnie-SGP Woerden: Zorg voor betaalbare woningen

Daphne van der Wind stelt het college vragen over een mogelijk in te stellen zelfbewoningsplicht

We zien steeds vaker dat huizen worden opgekocht door beleggers om deze vervolgens te verhuren aan particulieren. Dit gebeurt ook bij nieuwbouwwoningen. Daphne van der Wind heeft daarom namens de fractie aan het college  gevraagd of er voorwaarden en/of eisen worden gesteld aan het doorverkopen of particulier verhuren van met name goedkopere woningen.

Particuliere huur vindt de ChristenUnie/SGP Woerden niet verkeerd. Er is namelijk ook een grote behoefte aan huurwoningen. Maar door het opkopen van woningen voor particuliere verhuur, stijgen de prijzen verder en wordt het voor starters en mensen met een kleinere beurs moeilijker om een betaalbare koopwoning te vinden. Dit vindt de ChristenUnie/SGP een onwenselijke ontwikkeling.

Allereerst meer betaalbare woningen moeten worden gebouwd. Maar daarnaast kan een zelfbewoningsplicht helpen. Een zelfbewoningsplicht, verplicht kopers in hun aangeschafte woning te wonen, waarmee verhuur onmogelijk wordt. Steeds meer gemeenten proberen hiermee om lokaal woningen betaalbaar te maken voor starters en mensen met een kleine beurs. Daphne heeft gevraagd hoe het college denkt over het eventueel instellen van de zelfbewoningsplicht bij nieuwbouwwoningen in de gemeente Woerden.

De ChristenUnie/SGP Woerden vindt het belangrijk dat er voor iedere levensfase en iedere portemonnee voldoende woningen zijn in de gemeente. Dit betekent dat er naast het bijbouwen van betaalbare woningen, het ook belangrijk is dat er naar andere mogelijkheden wordt gekeken om de woningmarkt te beïnvloeden.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie