Het Gildepoortje eindelijk op zijn plek!

De prijswinnaars van de kleurwedstrijd op een rijtje
image_34944d591ebrouwer_2014_web202_normal
Door Simon Brouwer op 29 september 2017 om 11:48

Het Gildepoortje eindelijk op zijn plek!

Op 9 september jongstleden was ik aanwezig bij de onthulling van het Gildepoortje. Menig raadslid, fractie en wethouder heeft zich hier de afgelopen jaren voor ingezet, met uiteindelijk een mooie plek.

Met name de raadsleden Johan Arendshorst en Jaap van der Does hebben het telkens weer op de agenda gezet.

Onder toeziend oog van de oud-wethouders Cor van Tuijl (CU-SGP), Tymon de Weger (CU-SGP), Martin Schreurs (VVD) en Marjolein Verburg (VVD), maar ook van veel andere belangstellenden, werd de poort door Yolan Koster onthuld. Maar niet nadat de geschiedenis in woord en beeld werd gebracht. Tijdens het openen van de poort, bleken 2 oud-Woerdenaren zich achter de poort te bevinden. Met deze ludieke act benadrukten zij de zwerftocht van het Gildepoortje.

In een kluisje werden de winnende kleurplaten van de prijswinnaars ingemetseld, waarna ze met Jessica Rateland (ambtenaar gemeente Woerden) en Jaco Kazius (ontwerper van de kleurplaat) nog op de foto gingen. Jong en oud werd dus betrokken bij de onthulling van dit prachtige stuk historie van Woerden.

Als ChristenUnie-SGP doet het ons natuurlijk vooral deugd dat de voormalige ingang van een kroeg, nu de ingang is van de prachtige kruidentuin van de Petruskerk. Een goede herbestemming, en we kunnen u aanraden eens een moment van rust te nemen en het Gildepoortje te bekijken vanuit de kerktuin.

Simon Brouwer
Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Woerden

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie