Lia bezocht Logeerhuis Bredius

O 8.jpg
PF Lia
Door Lia Noorthoek op 26 maart 2021 om 13:22

Lia bezocht Logeerhuis Bredius

Het Logeerhuis Bredius gaat binnekort open. Het logeerhuis is een plek waar langdurig zieken tijdelijk kunnen verblijven, zodat mantelzorgers uit kunnen rusten. Lia bezocht het nieuwe Logeerhuis en verkende deze nieuwe aanwinst voor Woerden

Logeerhuis Bredius is gevestigd op Park Oudeland en gaat per 1 april open. Logeerhuis Bredius is een sfeervolle woning met 4 logeerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het is een huiselijke plek waar het ook een beetje voelt alsof men op vakantie bent. Een team van coördinatoren en vrijwilligers zorgen voor de logé en werkt nauw samen met de wijkverpleging en huisartsen, indien dat nodig mocht zijn.

O1.jpg

Onze fractie heeft geregeld dat mantelmeeuw-directeur Mirjam Bijlenga, een van de initiatiefnemers, de kans kreeg om haar plannen in een commissievergadering uit te leggen aan de gemeenteraadsleden.  Een eenmalige gift om het Logeerhuis te realiseren hebben we ondersteund. Op deze manier kunnen we structureel mantelzorgers ontlasten.

O 8.jpg

Op 20 maart 2021 waren we als raad uitgenodigd om het eindresultaat te bekijken. Ik ben namens de fractie CU/SGP op bezoek geweest en het is zeker sfeervol en een aanwinst voor Woerden. Want ontlasting en waardering van mantelzorgers is belangrijk! Daarnaast is de entree van het Oudelandt prachtig geworden met een huisartsenpost, fysioruimte en de eetkamer. In de eetkamer kan iedereen binnen lopen om te drinken of te eten. Alles is heel gezellig ingericht. Het Logeerhuis staat op een mooie plek in Woerden.

 Lia Noorthoek

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie