Berichten geschreven door Lia Noorthoek

 1. Lia en Harm Klein Kamerik.jpg
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 15 juli 2021

  Tour de Woerden: Kamerik

  Lia en Harm bezochten (Klein) Kamerik en spraken inwoners.

  Lees verder
 2. Lia-dec-2019
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 24 april 2021

  Politica in de klas

  Groep 7 en 8 van ‘De Fontein’ in Harmelen hebben lessen gevolgd over politiek. Lia Noorthoek heeft die lessen verzorgd. Daarmee pakte ze voor even haar oude beroep van docent weer op.

  Lees verder
 3. 201910-SGP_CU-47.jpg
  PF Lia Daphne
  Door Lia Noorthoek, Daphne van der Wind op 27 maart 2021

  Leren van fouten Wilhelminaschool; beter communiceren vanuit het gemeentehuis

  In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de communicatie tussen de gemeente en de Wilhelminaschool niet vlotjes verliep. Dit terwijl de school snel een tijdelijke locatie nodig heeft. Onze motie om snel tot een tijdelijk locatie voor de Wilhelminaschool te komen en de communicatie vanuit het gemeentehuis te verbeteren, is met een ruime meerderheid aangenomen.

  Lees verder
 4. O1.jpg
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 26 maart 2021

  Lia bezocht Logeerhuis Bredius

  Het Logeerhuis Bredius gaat binnekort open. Het logeerhuis is een plek waar langdurig zieken tijdelijk kunnen verblijven, zodat mantelzorgers uit kunnen rusten. Lia bezocht het nieuwe Logeerhuis en verkende deze nieuwe aanwinst voor Woerden

  Lees verder
 5. Lia-dec-2019
  PF Lia Daphne
  Door Lia Noorthoek, Daphne van der Wind op 17 maart 2021

  Terugblik online-huiskamerbijeenkomst: ‘Inburgering en statushouders’

  Op 16 maart was de 2e online-huiskamerbijeenkomst. Met een klein clubje leden hebben we gesproken over inburgering en statushouders. Lia heeft allereerst verteld over de twee onderwerpen die de komende periode voor liggen; Huisvesting statushouders in 2021 en de nieuwe Wet inburgering.

  Lees verder
 6. PF Lia.jpg
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 11 december 2020

  CU-SGP Woerden stelt vragen over tijdelijke huisvesting Wilhelminaschool

  De CU-SGP heeft vragen gesteld aan het College over de tijdelijke huisvesting van de Wilhelminaschool. De ouders, leerkrachten en inmiddels ook inwoners van De Veste willen weten waar ze aan toe zijn. Er moet een keuze worden gemaakt tussen 2 tijdelijke locaties. We hopen dat het College snel duidelijkheid verschaft aan de betrokken en de Raad.

  Lees verder
 7. medical-mask-5085513_1920.jpg
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 1 december 2020

  De mondkapjes zijn ontvangen!

  Vanuit mijn werk was ik bij iemand op bezoek. Hij zei: “Kijk wat ik heb ontvangen”. Hij liet mij twee mondkapjes zien. Soms moet je lang wachten op een reactie of uitwerking van vragen die je stelt aan de gemeente. Maar dit keer ging alles heel snel!

  Lees verder
 8. PF Lia.jpg
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 24 november 2020

  Aandacht voor (stille) mantelzorgers

  Als fractie hebben wij veel respect voor iedereen die de zorg voor zijn naasten op zich wil nemen. Maar waar we in het bijzonder aandacht voor willen vragen, zijn de stille mantelzorgers. In deze blogpost delen we een reactie van een van hen.

  Lees verder
 9. PF Lia.jpg
  PF Lia harmvanderwilt
  Door Lia Noorthoek, Harm van der Wilt op 21 oktober 2020

  "Heb aandacht voor kwetsbaren tijdens coronacrisis"

  Heb aandacht voor kwetsbaren tijdens de coronacrisis. Dat is de boodschap die Lia Noorthoek samen met Coby Franken van Progressief Woerden voor de gemeente hebben. In een reeks schriftelijke vragen, stellen zij dat iedereen, in het bijzonder mensen die weinig te besteden hebben, moet kunnen beschikken over beschermende middelen zoals mondkapjes.

  Lees verder
 10. stadserf bijgesneden.jpg
  PF Lia
  Door Lia Noorthoek op 14 augustus 2020

  Stage lopen bij het stadserf

  ’s Zomers zijn raadsleden in de gelegenheid om een zomerstage te volgen. Even meelopen met iets uit de praktijk. Ik koos voor het stadserf en in het bijzonder voor het afvalbrengstation.

  Lees verder