ChristenUnie-SGP Woerden wil vogelvriendelijke windmolens

Zwerm vogels windmolens.jpg
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
Door Harm van der Wilt op 5 maart 2021 om 10:32

ChristenUnie-SGP Woerden wil vogelvriendelijke windmolens

De ChristenUnie-SGP wil dat vogelwelzijn goed wordt meegenomen de besluiten omtrent windenergie. “Wij vinden dat zorg dragen voor de aarde niet ophoudt bij de gemeentegrens. Maar we voelen ons ook verantwoordelijk voor het stukje groen om ons heen.” Aldus Harm van der Wilt. “Om deze reden is de ChristenUnie-SGP voorstander van een combinatie van zon- en windenergie, mits deze technieken zorgvuldig worden ingepast.”

Vogelbescherming Nederland is om dezelfde reden niet tegen windenergie. Ook zij stellen dat klimaatverandering grote gevolgen heeft voor mensen, dieren en hun leefgebieden wereldwijd. Daarbij houden ook vogels zich niet aan gemeentegrenzen. “Je kunt in Zuid-Afrika dezelfde boerenzwaluw tegenkomen als hier in polder. Ze vliegen elk jaar op en neer en hebben zowel een goed klimaat als veilige broedplaatsen nodig” stelt Harm.

De Vogelbescherming heeft een aantal randvoorwaarden voor windenergie opgesteld waardoor vogels zo veel mogelijk buiten schot blijven. “Wij zijn benieuwd wat het college hiervan zou kunnen overnemen.” De komende maanden stelt de gemeenteraad de kaders voor de opwekking van groene energie vast.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie