Kort verslag van onze eerste huiskamerbijeenkomst

traffic-sign-6711_1920.png
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
Door Harm van der Wilt op 20 februari 2021 om 16:22

Kort verslag van onze eerste huiskamerbijeenkomst

De fractie organiseerde op dinsdag 16 februari de eerste huiskamerbijeenkomst. Daphne opende de online bijeenkomst met een presentatie, gevolgd door een aantal stellingen. Tijdens de avond waren er leden aanwezig van zowel de ChristenUnie als de SGP.

Daphne legde uit hoe het voorstel van de gemeente in elkaar zat. Het beleidsvoorstel is erop gericht op de binnenstad meer autoluw te maken, door parkeerregels-en gebieden aan te passen, evenals wandelgebieden en fietsparkeerplekken. Na afloop van de presentatie werd opgemerkt dat mensen die minder goed ter been zijn, juist baad hebben bij voldoende mogelijkheden om met de auto of de fiets naar de binnenstad te komen. Hoewel onze fractie samen met Progressief Woerden een motie heeft ingebracht om voldoende parkeerplekken voor minder valide mensen te waarborgen. Of dat voldoende is, is iets waar we ons nog over willen buigen.

Vervolgens werd er gediscussieerd over fietsparkeren. De meeste waren het erover eens dat er onvoldoende fietsparkeerplekken zijn in de binnenstad. De vraag blijft echter wat hier de beste oplossing voor is. Hier discussieerden onze leden onderling over. Ook de voorgestelde bewaakte fietsenstalling kwam ter discussie te staan. Als fractie hebben we een motie ingebracht om eerst een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren om te onderzoeken of er wel voldoende animo is voor een bewaakte fietsenstalling.

Tot slot kwam ook deelmobiliteit ter sprake. Er werd opgemerkt dat deelmobiliteit zeker toekomst heeft, maar dat we moeten waken voor verrommeling in de stad, gelet op hoe deelscooters en steps worden geparkeerd in het buitenland. Daarnaast vroeg men zich af of Woerden groot genoeg is om deelmobiliteit te doen slagen, en wat de rol van de gemeente hierin zou zijn. Hierover heeft de gemeente een verkennende studie gedaan. Dit is terug te lezen in de presentatie van 14 januari 2021.Je vindt 'm hier:

https://gemeenteraad.woerden.nl/zoeken/deelmobiliteit/

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie