Zit Woerden te wachten op een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad?

geparkeerde fiets.jpg
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
Door Harm van der Wilt op 19 februari 2021 om 20:43

Zit Woerden te wachten op een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad?

De ChristenUnie-SGP Woerden zet vraagtekens bij het nut van een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad zoals het college voorstelt. Om deze reden verzochten wij wethouder Noorthoek om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Aanleiding hiervan is het raadsvoorstel Parkeerbeleid dat gisterenavond ter discussie lag. Onze motie is aangenomen.

In het voorstel kiest het college voor een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad.  Wij vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk vanuit de fietser wordt gedacht. Het nog maar de vraag of mensen hun fiets zouden stallen op één centrale plek wanneer zij door de hele binnenstad willen kunnen winkelen. Daarbij komt dat de ruimte in de binnenstad schaars is. Een haalbaarheidsonderzoek zou helpen om hierin een goede afweging te maken.

Als fractie willen wij dat onbetaalde en onbewaakte fietsparkeerplekken met voorrang worden gerealiseerd, omdat veel bezoekers in de binnenstad moeilijk hun fiets kwijt kunnen. Als alternatief vragen wij om in samenspraak met binnenstadbewoners en ondernemers tot oplossingen te komen, waarbij wordt gedacht aan inpandig fietsparkeren en meerdere onbetaalde parkeerlocaties, die op een groene manier kunnen worden ingepast. Dit zou zowel voor winkelend publiek als werknemers een oplossing kunnen zijn.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie