Nieuw politiebureau in Woerden

nieuwe politiebureau.png
image_34944d591ebrouwer_2014_web202_normal
Door Simon Brouwer op 30 januari 2021 om 18:54

Nieuw politiebureau in Woerden

Donderdag 28 januari heeft de gemeenteraad besloten om een krediet beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van een politiebureau. De nieuwe locatie komt op het terrein van het gemeentehuis en wordt daar tegenaan gebouwd.

Als ChristenUnie-SGP vinden wij dat het hele proces veel te veel achter de schermen heeft plaatsgevonden, waardoor we in eerste instantie erg kritisch waren op de voorstellen vanuit het college. We hadden het gevoel dat er vanuit de angst van het verdwijnen van de politie geredeneerd werd. Ook leek het wensdenken, en lazen we de nodige doelredeneringen in de stukken.

Gelukkig hebben we uiteindelijk in een uitgebreide toelichting van de burgemeester en de projectleider veel inzicht gekregen in wat er allemaal gebeurd is. Ons inziens had dat eerder duidelijk moeten zijn. Een van onze grootste zorgpunten was dat we het gebouw in 40 jaar afschrijven, maar de politie een huurcontract sluit voor 20 jaar.

Als de politie besluit om na 20 jaar toch een andere keuze te maken, zitten we met een leegstaand gebouw waar moeilijk een andere bestemming voor te vinden is. Om die reden hebben we een motie ingediend, waarin aangedrongen wordt om ten minste een intentieverklaring van de politie te vragen dat zij – bij ongewijzigd beleid – langer willen blijven. Burgemeester Molkenboer heeft onze motie omarmd, waardoor ook andere fracties de motie ondersteunden. Bij de stemming bleek deze een grote meerderheid te halen.

Daarmee was voor ons de grootste hobbel genomen en hebben we uiteindelijk ingestemd met het raadsvoorstel.

Simon

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie