Terugblik op een onvergetelijk jaar

huiskamer foto
image_34944d591ebrouwer_2014_web202_normal
Door Simon Brouwer op 31 december 2020 om 10:53

Terugblik op een onvergetelijk jaar

Het is de laatste dag van 2020. Aan het eind van het jaar is het goed om eens terug te kijken, maar ook vooruit te kijken.

Terugkijkend zal 2020 een jaar zijn wat voor iedereen een onvergetelijk jaar is. Een jaar wat getekend wordt door het Coronavirus, met alle nare gevolgen op ieders leven. Psalm 90, voor velen een gebruikelijke psalm aan het eind van het jaar, spreekt over "het beste daarvan is moeite en verdriet, want het wordt snel afgesneden en wij vliegen heen".

Dat tekent toch dit jaar. Veel mensen zijn ernstig ziek geweest of overleden aan de gevolgen van Corona. Ondernemers die hun omzet zagen vervagen, hun toekomstplannen ineens heel anders. En wat te denken van mensen die toch al een klein netwerk hadden, wat een eenzaamheid. We hoorden van mensen die echt wanhopig zijn en snakken naar menselijk contact en niet enkel via een scherm.

Als fractie hebben we elkaar wekelijks gezien, maar vaak ook achter een scherm. Ook hebben we regelmatig contact gehad met ondernemers uit onze achterban of netwerk. We hebben ook diverse malen digitaal bezoek gehad tijdens de fractievergaderingen, en vooruitkijkend is dat iets wat we in 2021 willen blijven volhouden.

Psalm 90 eindigt met een bede en getuigenis. Wat sprekend is  deze bede in onze broze en niet maakbare wereld: “De lieflijkheid van de Heere, onze God, zij over ons; bevestig het werk van onze handen over ons, ja, het werk van onze handen, bevestig dat.”

Dat wens ik u allemaal toe, dat al onze activiteiten en inspanningen gezegend mogen worden.

Namens onze fractie wens ik u van harte een gezond en voorspoedig 2021!

Simon Brouwer

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie