Bezoek van Woerden Energie

green-1974056_1920.png
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
Door Harm van der Wilt op 11 november 2020 om 16:16

Bezoek van Woerden Energie

Afgelopen maandagavond waren Mark Bouwmeester en Koen Hordijk van energiecoöperatie 'Woerden Energie' te gast bij onze digitale fractievergadering. Tijdens hun presentatie legden zij uit wat zij met Woerden Energie beogen.

Een energiecoöperatie is een soort vereniging met leden en een bestuur. Zowel het bestuur als de leden zijn samen eigenaar. Dit betekent dat wanneer zij samen in duurzame energieopwekking investeren, zij ook samen beslissen wat er met de opbrengst gebeurt.

In Woerden zou dit in de toekomst zowel bij zon als bij windprojecten kunnen. Zelf investeren in zonnepanelen kan natuurlijk ook, maar niet iedereen heeft een geschikt dak. Door lid te zijn van een energiecoöperatie kunnen inwoners samen investeren in projecten op bijvoorbeeld daken van bedrijfspanden, kerken, of overdekte parkeerplaatsen. Vervolgens zouden leden samen de opbrengst kunnen delen of investeren in een project waar hun buurt of woonplaats baat bij heeft.

Als fractie staan we erg positief tegenover dit soort initiatieven. We zien graag dat inwoners een aandeel hebben in de groene energie die we in Woerden in de toekomst zullen opwekken. Zie voor meer informatie over energiecoöperaties:

https://www.hier.nu/themas/stroom-en-gas/wat-is-een-energiecooperatie

https://www.woerdenenergie.nl/pg-32869-7-130724/pagina/home.html

 

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie