Stage lopen bij het stadserf

stadserf bijgesneden.jpg
PF Lia
Door Lia Noorthoek op 14 augustus 2020 om 20:25

Stage lopen bij het stadserf

’s Zomers zijn raadsleden in de gelegenheid om een zomerstage te volgen. Even meelopen met iets uit de praktijk. Ik koos voor het stadserf en in het bijzonder voor het afvalbrengstation.

Soms ben ik kritisch op de regels van het afvalbrengstation. Een vraag is bijv. "Moet je voor een schutting betalen? En voor een tapijt?" Is dat bouwafval? Met verschillende vragen startte ik deze morgen de stage met de teammanager. Hij vond het goede vragen en het is tijd om de regels en afspraken eens te evalueren, maar ik kreeg ook voor mijn voeten geworpen dat wij zelf deze regels hadden opgesteld. De raad of het college? Zo zie je maar dat besluiten nemen op een bepaald niveau niet altijd voor iedereen handig en goed is.

Na deze les heb ik lekker in het zonnetje mijn stage gelopen. Door Corona mogen de bezoekers gedoseerd hun spullen brengen. Om 10 uur stond er al een lange rij voor de ingang. Mijn taak was om steeds aan Corien, die bij de poort stond, door te geven hoeveel auto's mochten doorrijden. Verder heb ik advies gegeven over welk afval in welke bak. Dat is toch lastiger dan je denkt. Want iets is van plastic en metaal en waar moet het dan in? Het moet in de metaalbak. Sommige mensen moesten hun bouwafval betalen, dat ging soms met enige tegenzin, maar verder zonder problemen. Met één man kreeg ik een discussie over afval scheiden en betalen, want in Rotterdam is het gratis. 'Anders wordt het op straat gegooid', zo zei hij. Ik bedank het team stadserf voor de goede en fijne opvang en bovenal voor de leerzame morgen!

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie