Bezuinigingen mogen mensen onder armoedegrens niet raken

armoede.jpg
Daphne
Door Daphne van der Wind op 24 april 2020 om 14:16

Bezuinigingen mogen mensen onder armoedegrens niet raken

De ChristenUnie-SGP wil voorkomen dat inwoners die onder armoedegrens leven, door de aanstaande bezuinigingen worden geraakt. Hiervoor diende Daphne van der Wind een motie in namens de ChristenUnie/SGP tijdens de eerste digitale raadsvergadering. De motie werd met brede steun aangenomen.

Vorig jaar werd duidelijk dat de gemeente Woerden financiële uitdagingen heeft om op korte termijn de begroting sluitend te krijgen en op lange termijn financieel gezonde gemeente te worden. Het is duidelijk dat er maatregelen genomen worden. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 april heeft de raad besloten binnen welke onderwerpen gezocht gaat worden naar mogelijke maatregelen, zoals onderhoud, duurzaamheid of het sociaal domein.

Hoe de uiteindelijke maatregelen er ook uit gaan zien, één ding weten we zeker; iedere inwoner van Woerden zal de gevolgen van deze maatregelen zien of voelen. De ene inwoner zal daar meer van merken dan de ander. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat inwoners in staat zijn mee te kunnen doen in onze samenleving. Een deel van de inwoners is hiervoor afhankelijk van ondersteuning die de gemeente biedt. De ChristenUnie-SGP wil dat deze inwoners ook in de toekomst kunnen blijven participeren en kunnen blijven rekenen op de ondersteuning van de gemeente. 

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie