CU-SGP Woerden: minder regels, meer gezond boerenverstand!

Waslijn.jpg
Daphne
Door Daphne van der Wind op 28 november 2019 om 14:31

CU-SGP Woerden: minder regels, meer gezond boerenverstand!

Daphne stelt vragen over nut en noodzaak artikelen APV

Soms schiet regelgeving een beetje door. Daphne stelde samen met onze collega's van D66 vragen aan het college of het niet wat minder kan met al die regeltjes.

De vragen gingen over de nut en noodzaak van de artikelen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Woerden. Aanleiding waren de berichten over het handhavend optreden ten opzichte van een door bewoners opgehangen waslijn op een gemeenschappelijk veldje aan de Prins Hendrikkade. De APV bevat regels om ervoor te zorgen dat de gemeente en haar openbare ruimte netjes en leefbaar blijft.

Wij vinden het belangrijk dat de APV alleen regels bevat die het doel van de APV bevorderen. Regels zijn nodig maar door de hoeveelheid van regels zien we door de bomen het bos niet meer. Door alle regeldruk zijn we met z’n allen veel tijd kwijt aan het voldoen aan de regels. Daarom hebben wij het College gevraagd waar mogelijk regels te vereenvoudigen dan wel te verwijderen bij het ontbreken van voldoende nut en noodzaak. En laten we daar vooral ons boerenverstand bij gebruiken!

 

Lees hier meer over de handhaving waslijn: https://www.ad.nl/woerden/eerst-mag-in-woerden-s-nachts-de-klok-niet-meer-slaan-nu-moet-na-twee-klachten-waslijn-weg~ad1f0ffb/?referrer=https://www.google.nl/

Lees hier de ingediende vragen aan het college: https://gemeenteraad.woerden.nl/stukken/Ingekomen-brieven/19-091119-art-42-vragen-cu-sgp-en-d66-inzake-nut-en-noodzaak-artikelen-apv.pdf

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie