“Investeren, maar niet tegen elke prijs”

PF Daphne
Daphne
Door Daphne van der Wind op 29 september 2018 om 13:17

“Investeren, maar niet tegen elke prijs”

Afgelopen donderdagavond [27/9/18] werd er debat gevoerd over het beleidskader voor de binnenstad van Woerden. Op deze avond werd een nieuwe visie op de binnenstad gepresenteerd. Daphne van der Wind voerde woord namens de fractie. Lees hier haar bijdrage.

De binnenstad is van iedereen

Donderdag 27 september stond het ‘Beleidskader Binnenstad Woerden 2018-2022’ op de agenda van de politieke avond. In dit beleidskader zijn de ambities en doelstellingen voor onze binnenstad op diverse thema’s zoals cultuur, wonen, detailhandel, horeca en bereikbaarheid  uitgewerkt.

Voorafgaand aan het beleidskader Binnenstad Woerden 2018-2022 is een participatieproces gestart en heeft een heuse Vestingsraad, een groep enthousiaste inwoners en/of ondernemers van Woerden, de visie ‘Woerden Vestingstad’ opgesteld. In deze visie ‘droomt’ de Vestingsraad van een Woerdense binnenstad anno 2022. Deze visie is een van de belangrijkste bouwstenen van het beleidskader.  Vanuit het beleidskader zullen we de komende jaren werken aan:

“een binnenstad met een rijke historie en waar het rijke cultuurhistorische aanbod nog op elke locatie in de binnenstad te beleven is. De binnenstad vormt het economische, culturele en sociale hart van de gemeente Woerden en heeft een sterke positie als unieke parel in het Groene Hart. De plaats waar je naar toe gaat voor een boodschap een dagje uit, een ontmoeting of voor verrassend vermaak. De binnenstad heeft een aantrekkelijke, dynamische en unieke woonomgeving en faciliteert ondernemerschap. De binnenstad is van en voor iedere Woerdenaar.”

Deze mooie droom wordt de komende maanden geconcretiseerd in de vorm van een actieprogramma. Een aantal acties die zomaar in het actieprogramma kunnen worden opgenomen:

  • Herstellen van historische elementen in de binnenstad
  • Wonen boven winkels realiseren  / streven naar duurzaam wonen
  • Afstemming over eenduidige openingstijden winkels
  • Realiseren van voldoende parkeerplekken voor fiets en auto

 

In het actieprogramma worden ook de kosten van de acties doorberekend. Wat betreft de ChristenUnie-SGP een belangrijk moment omdat wij zeker willen investeren in de binnenstad, maar niet tegen elke prijs! Daarnaast vinden wij dat de acties geprioriteerd moeten worden. Het is niet haalbaar om alles binnen deze bestuursperiode aan te pakken, dat moeten we niet willen.

Heeft u/Heb jij een suggestie voor of opmerking over onze binnenstad? Laat het weten door een bericht te sturen naar: daphnevanderwind@cusgpwoerden.nl

 ‘Want de binnenstad is van en voor iedere Woerdenaar!’

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie