College voegt daad bij woord! Goed nieuws voor woningzoekenden in Woerden!

2018-06-27 ondertekening koop-realisatieovereenkomst woningen jan steenstraat _ tymon de weger (1)
Daphne 2 Hugo Bulk
Door Daphne van der Wind, Hugo Bulk op 2 juli 2018 om 22:18

College voegt daad bij woord! Goed nieuws voor woningzoekenden in Woerden!

Woningbouw is 1 van de speerpunten van het onlangs beëdigde college. Dat het college woningbouw ook daadwerkelijk een belangrijk onderwerp vindt blijkt uit de koop-realisatieovereenkomst die is getekend door onze wethouder Tymon de Weger en de projectontwikkelaar op 27 juni jl. voor 'Het Schildersgilde'.

Zodra de omgevingsvergunning is verleend zal aan de Jan Steenstraat ‘Het Schildersgilde’ worden gerealiseerd, een project bestaande uit 22 middeldure/dure koopwoningen en 11 huurappartementen. De oplevering van de woningen is te verwachten eind 2019.

Wethouder Tymon de Weger: ‘Ik ben blij dat er in de Jan Steenstraat al zo snel gebouwd kan worden. Dat is goed nieuws voor de woningzoekenden die graag in het Schilderskwartier willen wonen, maar ook voor degenen die straks kunnen verhuizen naar een woning die hierdoor elders in Woerden vrijkomt.’

Extra mooi is dat alle woningen van ‘Het Schildersgilde’ gasloos en nul-op-de-meter zijn. Dit maakt de woningen duurzaam en volgens Tymon de Weger extra aantrekkelijk.

ChristenUnie/SGP is blij met deze stap in de goede richting. Woningbouw (op korte termijn) en Duurzaamheid zijn 2 belangrijke onderwerpen voor onze fractie geweest tijdens de campagne en daar willen we als fractie ons de komende jaren hard voor blijven maken samen met het college en onze coalitiepartners. Een goed begin is het halve werk!

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie