Resultaten
van ons werk
van ons werk
Ook Woerden draagt haar steentje bij om klimaatverandering tegen te gaan. Samen met vier andere partijen kwamen wij tot een akkoord om groene energie op te wekken met windturbines en zonnepanelen. Omdat we het met alleen zon (op daken) niet redden, en een windturbine al gauw 30 voetbalvelden aan zonnepanelen scheelt, maakten wij er ons hard voor om windenergie in de mix te krijgen. Dat is gelukt.
Inwoners kunnen goede ideeën hebben. Ook wanneer de gemeente naar een plek voor een nieuwe brug zoekt. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP heeft de wethouder toegezegd om open te staan voor voorstellen van inwoners. Uit een van deze voorstellen kwam de locatie van de nieuwe brug over de Oude Rijn in Woerden-West.
Ook wijk- en dorpshuizen hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP verzocht om extra steun voor de wijk- en dorpshuizen.
De ChristenUnie-SGP heeft de gemeente uitgedaagd voor een 100 dagen Challenge. De gemeente moet dat binnen 100 dagen met een woningbouwlocatie komen. Op deze manier willen we de processen versnellen.
In reactie op een krantenartikel heeft de gemeente Woerden zich tegenover de gemeente Utrecht uitgesproken dat er geen grootschalige woningbouw komt in de Harmelenwaard. Dat betekent dat daar geen nieuwe woonwijk komt op de plek waar nu glas- en tuinbouw is. De inwoners en ondernemers van Harmelen worden betrokken bij de ontwikkelingen van het gebied.
Het nieuwe parkeerbeleid is vaak onderwerp van gesprek geweest. Met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP verzocht om het nieuwe parkeerbeleid aan te passen. Concreet zijn dit: een betaalbaarder alternatief voor de dagkaart €20,-, een verduidelijking van bewoners/bezoekersgebied, het uitsterfbeleid, 2e bewonersvergunning en parkeerdruk in zones.
We willen dat het Exercitieveld mooi is, maar ook goed wordt gebruikt door inwoners. Er wordt een onderzoek gedaan hoe het Exercitieveld levendiger kan worden en op meerdere manieren gebruikt kan worden.
Door de wooncrisis is het bijna onmogelijk om een goedkope koopwoning te bouwen. Op verzoek van ChristenUnie-SGP en D66 is er meer aandacht voor andere woonvormen en nieuwe manieren om woningen te bouwen. Zo kunnen woningen goedkoper worden gebouwd. Een bedrag van 225.000 geldt daarom nu als bovengrens. De gemeente zal starterswoningen laten bouwen voor minder dan 225.000 per stuk.
Veel mensen willen een goede fietsenstalling in het centrum van Woerden. Maar we hebben niet veel ruimte in het centrum en we weten niet of een bewaakte fietsenstalling veel zal worden gebruikt. Daarom wordt er eerst een onderzoek gedaan, voordat het geld wordt uitgegeven aan de bouw.
In Kamerik wordt al lang gewacht op nieuwbouw op de plekken waar eerst de basisscholen stonden. Op ons verzoek is er een aangescherpte planning waardoor de woningen een half jaar tot jaar eerder worden aangeboden.
De toekomst van het dorpshuis in Kamerik staat onder druk. ChristenUnie-SGP heeft meerdere malen aandacht gevraagd voor de situatie. De gemeente zorgt ervoor dat het dorpshuis openblijft. Ook in de komende jaren.
Een leuke plek om te spelen in de wijk is belangrijk voor kinderen. Daarom komt er in het nieuwe wijkje Witt een mooie speelgelegenheid. Wij hebben er samen met andere partijen op aangedrongen dit in overleg met de inwoners uit de buurt te doen.
In Middeland, het gebied rondom het St. Antonius Ziekenhuis, staan nu veel bedrijven. Daar komen woningen voor in de plaats. De inwoners van de Linschoterweg zullen veel van deze ontwikkeling merken. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP worden inwoners actief betrokken en wordt rekening gehouden met het landelijk karakter van de Linschoterweg.
GroenWest wilde van goedkope koopwoningen, sociale huurwoningen maken. Deze goedkope koopwoningen zijn de enige betaalbare woningen voor starters in Kamerik. Op verzoek van de ChristenUnie/SGP is de gemeente in gesprek gegaan met GroenWest en zijn de woningen als koopwoningen behouden.
Bedrijven in Woerden hebben meer ruimte nodig. In het coalitieakkoord is opgenomen dat gezamenlijk een locatie voor de zogenoemde ‘schuifruimte’ wordt gevonden. Inmiddels is door de raad een besluit genomen over waar er extra ruimte voor bedrijven komt.
In het coalitieakkoord worden meerdere verkeersknelpunten benoemd die worden aangepakt, zoals de Boerendijk. Ook is er naar tientallen jaren een besluit gekomen over de brug in Woerden-West. De Steinhagenseweg zal in 2022 worden verlengd. Bij de provincie is een lobby gestart voor een oostelijke randweg.
ChristenUnie-SGP heeft veel aandacht gevraagd voor de woningbouw in de ‘ kernen’ (dorpen). In het coalitieakkoord hebben we afgesproken dat we woningbouwprojecten vlot willen trekken. In Zegveld is het Project Weidz inmiddels klaar en de Pionier gestart. Ook in Kamerik wordt binnenkort gebouwd. Helaas gaat het in Harmelen minder snel. Daar blijven we ons best voor doen.
Er is een wooncrisis en woningen bijbouwen helpt. In het coalitieakkoord is de ambitie opgenomen om ervoor te zorgen dat er gemiddeld 200 tot 300 woningen per jaar worden gebouwd. Dit doen we binnen de bebouwde kom. Helaas is nog niet alles gelukt. Er zijn tot nu toe 620 woningen gebouwd. De meeste worden in 2022 en 2023 opgeleverd.
Nieuwe inwoners die het inburgeringsproces niet hebben doorlopen kennen amper de Nederlandse taal. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP krijgen deze inwoners alsnog de mogelijkheid om in te burgeren.
Voor mensen die uit andere landen zijn komen, is het belangrijk dat zij Nederlands leren. Ook hebben zij vaak hulp nodig bij het vinden van werk. Ook na de inburgeringscursus hebben zij hulp nodig. Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP de gemeente verzocht om meer ondersteuning. De gemeente maakt hier werk van.
De gemeente had geldproblemen. Op aandringen van de ChristenUnie-SGP, hadden de geldproblemen van de gemeente geen effect op mensen die onder de armoedegrens leven. Er is niet gekort op de ondersteuning voor hen.
ChristenUnie-SGP heeft de gemeente gevraagd om kinderen die moesten vluchten te helpen. Als de overheid in Den Haag dat aan Woerden zou vragen. De kinderen kwamen uit kampen voor vluchtelingen in Europa. Ze hadden een huis en eten nodig.
Dementie is een ziekte. Het komt heel vaak voor in Nederland. Mensen met dementie vergeten belangrijke dingen. Ze zijn vaak verward. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP zal de gemeente hen helpen. Zo kunnen ze zo lang mogelijk meedoen aan het gewone leven.
Sommige (getrouwde) mensen willen niet meer bij elkaar wonen. Ze gaan dan scheiden. Soms is er ruzie. Dat noemen we een vechtscheiding en die zijn voor niemand leuk. Soms hebben mensen daarna hulp nodig. ChristenUnie-SGP heeft heel vaak gevraagd of de gemeente wil helpen. Samen met andere partijen hebben wij afgesproken dat de gemeente dan helpt.
Mensen die zorgen voor een ziek familielid noemen we mantelzorger. Deze mensen moeten veel doen voor hun familielid. Soms worden ze daar moe van. De gemeente wil deze mensen helpen. De mensen kunnen naar het logeerhuis gaan. Daar kunnen ze even uitrusten. En één keer per jaar is er een speciale dag voor mantelzorgers.
Het is beter om te zorgen dat er geen verslaafden zijn, dan verslaafden laten afkicken. De ChristenUnie-SGP wil dat alle mensen horen hoe slecht verslaving is. De gemeente richt zich op het voorkomen van verslavingen.
Om groene energie op te wekken met zonnepanelen en windmolens, is er geld nodig. Energiecoöperaties zijn organisaties waar inwoners lid van kunnen worden. Zij kunnen in energieprojecten investeren. Mensen die lid zijn, krijgen een deel van de winst uitgekeerd, of kunnen het samen uitgeven aan iets waar hun dorp of wijk baat bij heeft, zoals een speeltuin, geluidswal of dorpshuis.
Zonnepanelen kun je op daken leggen, maar ook in weilanden. Wij vinden weilanden belangrijk voor duurzame landbouw. De gemeente gebruikt de volgorde van de zonneladder bij vergunningsaanvragen voor zonne-energieprojecten. Dat houdt in dat we eerst de daken vol leggen met zonnepanelen. Daarna kijken we naar plekken die nergens voor worden gebruikt. De volgende stap is langs het spoor en de snelweg. Pas als allerlaatste komen weilanden aan de beurt.
Woerden heeft een mooie, landelijke omgeving. Wij willen niet dat er hele polders worden gebruikt voor zonne-energie. Om ervoor te zorgen dat het Groene Hart groen blijft, is door de ChristenUnie-SGP een voorstel ingediend om zonnevelden alleen toe te staan wanneer het gebied ook wordt gebruikt voor landbouw, natuur en / of recreatie.
Hoge windmolens hebben ook veel schaduw. Die schaduw beweegt, omdat de wieken van de molen ook bewegen. Mensen vinden die schaduw heel vervelend. Een speciaal apparaat zorgt ervoor dat de windmolen stil komt te staan wanneer de schaduw van de windmolen een woning raakt. Zo hebben mensen geen last van slagschaduw in hun huis. In Woerden mogen er alleen windmolens met zo’n apparaat komen.
Zonnevelden zijn weilanden waar zonnepanelen in liggen. De zonnepanelen mag je niet goed zien. Dat staat niet mooi bij de natuur. Extra groen, zoals heggen, kunnen helpen om zonnevelden netjes in het landschap te passen. De ChristenUnie-SGP heeft dit als voorwaarde gesteld bij zonnevelden.
Steeds meer mensen vragen een laadpaal aan voor hun elektrische auto. Een lantaarnpaal geeft licht, maar kan ook auto’s laden. Zo hoef je geen extra palen neer te zetten op straat. Je hebt licht en je kunt de auto opladen. ChristenUnie-SGP en andere partijen hebben al vaak gevraagd of deze lantaarnpalen gebruikt kunnen worden. De gemeente gaat nu in de komende jaren deze lantaarnpalen (die ook laadpalen zijn) plaatsen.
De ChristenUnie-SGP wil dat de gemeente je helpt als je plannen of ideeën hebt die goed zijn voor de aarde. We noemen dat duurzaamheidsinitiatieven. We hebben samen met andere partijen afgesproken dat een groep mensen ons gaat helpen. Deze mensen gaan anderen vertellen hoe je kunt zorgen dat de aarde niet vuil wordt of kapot gaat. Zulke mensen noemen we duurzaamheidsambassadeurs. We zijn ook heel blij met de duurzaamheidswinkel in de binnenstad. We helpen die winkel zo goed mogelijk.
Het was heel moeilijk om tijdelijke huisvesting te regelen voor de Wilhelminaschool. De ChristenUnie-SGP riep op om snel een beslissing te nemen, medewerking te verlenen om de planning van de school te halen en een grondige evaluatie uit te voeren.
Door extra inkomsten vanuit het Rijk was de geplande OZB-verhoging voor nu nog niet nodig. Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP gevraagd of de verhoging uitgesteld kon worden.
De ChristenUnie-SGP wilde niet dat inwoners dubbel geraakt zouden worden. De verhoging van de afvalstoffenheffing werd teruggedraaid.
Op aandringen van de ChristenUnie-SGP konden inwoners en organisaties meepraten over de financiële situatie van de gemeente. Ook mochten inwoners meedenken over (ingrijpende) beslissingen die genomen moesten worden.
ChristenUnie-SGP wil dat de inwoners niet hoeven te klagen over dienstverlening. Daarom hebben wij gevraagd of er een onderzoek komt. In dat onderzoek kijken we of de samenwerking goed gaat en ook of er dingen zijn die beter kunnen. De gemeente gaat hiermee aan de slag.
Ook Woerden draagt haar steentje bij om klimaatverandering tegen te
gaan. Samen met vier andere partijen kwamen wij tot een akkoord om
groene energie op te wekken met windturbines en zonnepanelen. Omdat we
het met alleen zon (op daken) niet redden, en een windturbine al gauw 30
voetbalvelden aan zonnepanelen scheelt, maakten wij er ons hard voor om
windenergie in de mix te krijgen. Dat is gelukt.
Wel heeft het akkoord een slag om de arm m.b.t. gezondheidsnormen. De
Raad van State zal nog uitspraak doen over hoever windturbines van
woningen af mogen staan. Door deze uitspraak af we wachten, houden we
rekening met de zorgen van omwonenden."
Inwoners kunnen goede ideeën hebben. Ook wanneer de gemeente naar een plek voor een nieuwe brug zoekt. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP heeft de wethouder toegezegd om open te staan voor voorstellen van inwoners. Uit een van deze voorstellen kwam de locatie van de nieuwe brug over de Oude Rijn in Woerden-West.
Ook wijk- en dorpshuizen hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP verzocht om extra steun voor de wijk- en dorpshuizen.
De ChristenUnie-SGP heeft de gemeente uitgedaagd voor een 100 dagen Challenge. De gemeente moet dat binnen 100 dagen met een woningbouwlocatie komen. Op deze manier willen we de processen versnellen.
In reactie op een krantenartikel heeft de gemeente Woerden zich tegenover de gemeente Utrecht uitgesproken dat er geen grootschalige woningbouw komt in de Harmelenwaard. Dat betekent dat daar geen nieuwe woonwijk komt op de plek waar nu glas- en tuinbouw is. De inwoners en ondernemers van Harmelen worden betrokken bij de ontwikkelingen van het gebied.
Het nieuwe parkeerbeleid is vaak onderwerp van gesprek geweest. Met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP verzocht om het nieuwe parkeerbeleid aan te passen. Concreet zijn dit: een betaalbaarder alternatief voor de dagkaart €20,-, een verduidelijking van bewoners/bezoekersgebied, het uitsterfbeleid, 2e bewonersvergunning en parkeerdruk in zones.
We willen dat het Exercitieveld mooi is, maar ook goed wordt gebruikt door inwoners. Er wordt een onderzoek gedaan hoe het Exercitieveld levendiger kan worden en op meerdere manieren gebruikt kan worden.
Door de wooncrisis is het bijna onmogelijk om een goedkope koopwoning te bouwen. Op verzoek van ChristenUnie-SGP en D66 is er meer aandacht voor andere woonvormen en nieuwe manieren om woningen te bouwen. Zo kunnen woningen goedkoper worden gebouwd. Een bedrag van 225.000 geldt daarom nu als bovengrens. De gemeente zal starterswoningen laten bouwen voor minder dan 225.000 per stuk.
Veel mensen willen een goede fietsenstalling in het centrum van Woerden. Maar we hebben niet veel ruimte in het centrum en we weten niet of een bewaakte fietsenstalling veel zal worden gebruikt. Daarom wordt er eerst een onderzoek gedaan, voordat het geld wordt uitgegeven aan de bouw.
In Kamerik wordt al lang gewacht op nieuwbouw op de plekken waar eerst de basisscholen stonden. Op ons verzoek is er een aangescherpte planning waardoor de woningen een half jaar tot jaar eerder worden aangeboden.
De toekomst van het dorpshuis in Kamerik staat onder druk. ChristenUnie-SGP heeft meerdere malen aandacht gevraagd voor de situatie. De gemeente zorgt ervoor dat het dorpshuis openblijft. Ook in de komende jaren.
Een leuke plek om te spelen in de wijk is belangrijk voor kinderen. Daarom komt er in het nieuwe wijkje Witt een mooie speelgelegenheid. Wij hebben er samen met andere partijen op aangedrongen dit in overleg met de inwoners uit de buurt te doen.
In Middeland, het gebied rondom het St. Antonius Ziekenhuis, staan nu veel bedrijven. Daar komen woningen voor in de plaats. De inwoners van de Linschoterweg zullen veel van deze ontwikkeling merken. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP worden inwoners actief betrokken en wordt rekening gehouden met het landelijk karakter van de Linschoterweg.
GroenWest wilde van goedkope koopwoningen, sociale huurwoningen maken. Deze goedkope koopwoningen zijn de enige betaalbare woningen voor starters in Kamerik. Op verzoek van de ChristenUnie/SGP is de gemeente in gesprek gegaan met GroenWest en zijn de woningen als koopwoningen behouden.
Bedrijven in Woerden hebben meer ruimte nodig. In het coalitieakkoord is opgenomen dat gezamenlijk een locatie voor de zogenoemde ‘schuifruimte’ wordt gevonden. Inmiddels is door de raad een besluit genomen over waar er extra ruimte voor bedrijven komt.
In het coalitieakkoord worden meerdere verkeersknelpunten benoemd die worden aangepakt, zoals de Boerendijk. Ook is er naar tientallen jaren een besluit gekomen over de brug in Woerden-West. De Steinhagenseweg zal in 2022 worden verlengd. Bij de provincie is een lobby gestart voor een oostelijke randweg.
ChristenUnie-SGP heeft veel aandacht gevraagd voor de woningbouw in de ‘ kernen’ (dorpen). In het coalitieakkoord hebben we afgesproken dat we woningbouwprojecten vlot willen trekken. In Zegveld is het Project Weidz inmiddels klaar en de Pionier gestart. Ook in Kamerik wordt binnenkort gebouwd. Helaas gaat het in Harmelen minder snel. Daar blijven we ons best voor doen.
Er is een wooncrisis en woningen bijbouwen helpt. In het coalitieakkoord is de ambitie opgenomen om ervoor te zorgen dat er gemiddeld 200 tot 300 woningen per jaar worden gebouwd. Dit doen we binnen de bebouwde kom. Helaas is nog niet alles gelukt. Er zijn tot nu toe 620 woningen gebouwd. De meeste worden in 2022 en 2023 opgeleverd.
Nieuwe inwoners die het inburgeringsproces niet hebben doorlopen kennen amper de Nederlandse taal. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP krijgen deze inwoners alsnog de mogelijkheid om in te burgeren.
Voor mensen die uit andere landen zijn komen, is het belangrijk dat zij Nederlands leren. Ook hebben zij vaak hulp nodig bij het vinden van werk. Ook na de inburgeringscursus hebben zij hulp nodig. Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP de gemeente verzocht om meer ondersteuning. De gemeente maakt hier werk van.
De gemeente had geldproblemen. Op aandringen van de ChristenUnie-SGP, hadden de geldproblemen van de gemeente geen effect op mensen die onder de armoedegrens leven. Er is niet gekort op de ondersteuning voor hen.
ChristenUnie-SGP heeft de gemeente gevraagd om kinderen die moesten vluchten te helpen. Als de overheid in Den Haag dat aan Woerden zou vragen. De kinderen kwamen uit kampen voor vluchtelingen in Europa. Ze hadden een huis en eten nodig.
Dementie is een ziekte. Het komt heel vaak voor in Nederland. Mensen met dementie vergeten belangrijke dingen. Ze zijn vaak verward. Op verzoek van de ChristenUnie-SGP zal de gemeente hen helpen. Zo kunnen ze zo lang mogelijk meedoen aan het gewone leven.
Sommige (getrouwde) mensen willen niet meer bij elkaar wonen. Ze gaan dan scheiden. Soms is er ruzie. Dat noemen we een vechtscheiding en die zijn voor niemand leuk. Soms hebben mensen daarna hulp nodig. ChristenUnie-SGP heeft heel vaak gevraagd of de gemeente wil helpen. Samen met andere partijen hebben wij afgesproken dat de gemeente dan helpt.
Mensen die zorgen voor een ziek familielid noemen we mantelzorger. Deze mensen moeten veel doen voor hun familielid. Soms worden ze daar moe van. De gemeente wil deze mensen helpen. De mensen kunnen naar het logeerhuis gaan. Daar kunnen ze even uitrusten. En één keer per jaar is er een speciale dag voor mantelzorgers.
Het is beter om te zorgen dat er geen verslaafden zijn, dan verslaafden laten afkicken. De ChristenUnie-SGP wil dat alle mensen horen hoe slecht verslaving is. De gemeente richt zich op het voorkomen van verslavingen.
Om groene energie op te wekken met zonnepanelen en windmolens, is er geld nodig. Energiecoöperaties zijn organisaties waar inwoners lid van kunnen worden. Zij kunnen in energieprojecten investeren. Mensen die lid zijn, krijgen een deel van de winst uitgekeerd, of kunnen het samen uitgeven aan iets waar hun dorp of wijk baat bij heeft, zoals een speeltuin, geluidswal of dorpshuis.
Zonnepanelen kun je op daken leggen, maar ook in weilanden. Wij vinden weilanden belangrijk voor duurzame landbouw. De gemeente gebruikt de volgorde van de zonneladder bij vergunningsaanvragen voor zonne-energieprojecten. Dat houdt in dat we eerst de daken vol leggen met zonnepanelen. Daarna kijken we naar plekken die nergens voor worden gebruikt. De volgende stap is langs het spoor en de snelweg. Pas als allerlaatste komen weilanden aan de beurt.
Woerden heeft een mooie, landelijke omgeving. Wij willen niet dat er hele polders worden gebruikt voor zonne-energie. Om ervoor te zorgen dat het Groene Hart groen blijft, is door de ChristenUnie-SGP een voorstel ingediend om zonnevelden alleen toe te staan wanneer het gebied ook wordt gebruikt voor landbouw, natuur en / of recreatie.
Hoge windmolens hebben ook veel schaduw. Die schaduw beweegt, omdat de wieken van de molen ook bewegen. Mensen vinden die schaduw heel vervelend. Een speciaal apparaat zorgt ervoor dat de windmolen stil komt te staan wanneer de schaduw van de windmolen een woning raakt. Zo hebben mensen geen last van slagschaduw in hun huis. In Woerden mogen er alleen windmolens met zo’n apparaat komen.
Zonnevelden zijn weilanden waar zonnepanelen in liggen. De zonnepanelen mag je niet goed zien. Dat staat niet mooi bij de natuur. Extra groen, zoals heggen, kunnen helpen om zonnevelden netjes in het landschap te passen. De ChristenUnie-SGP heeft dit als voorwaarde gesteld bij zonnevelden.
Steeds meer mensen vragen een laadpaal aan voor hun elektrische auto. Een lantaarnpaal geeft licht, maar kan ook auto’s laden. Zo hoef je geen extra palen neer te zetten op straat. Je hebt licht en je kunt de auto opladen. ChristenUnie-SGP en andere partijen hebben al vaak gevraagd of deze lantaarnpalen gebruikt kunnen worden. De gemeente gaat nu in de komende jaren deze lantaarnpalen (die ook laadpalen zijn) plaatsen.
De ChristenUnie-SGP wil dat de gemeente je helpt als je plannen of ideeën hebt die goed zijn voor de aarde. We noemen dat duurzaamheidsinitiatieven. We hebben samen met andere partijen afgesproken dat een groep mensen ons gaat helpen. Deze mensen gaan anderen vertellen hoe je kunt zorgen dat de aarde niet vuil wordt of kapot gaat. Zulke mensen noemen we duurzaamheidsambassadeurs. We zijn ook heel blij met de duurzaamheidswinkel in de binnenstad. We helpen die winkel zo goed mogelijk.
Het was heel moeilijk om tijdelijke huisvesting te regelen voor de Wilhelminaschool. De ChristenUnie-SGP riep op om snel een beslissing te nemen, medewerking te verlenen om de planning van de school te halen en een grondige evaluatie uit te voeren.
Door extra inkomsten vanuit het Rijk was de geplande OZB-verhoging voor nu nog niet nodig. Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie-SGP gevraagd of de verhoging uitgesteld kon worden.
De ChristenUnie-SGP wilde niet dat inwoners dubbel geraakt zouden worden. De verhoging van de afvalstoffenheffing werd teruggedraaid.
Op aandringen van de ChristenUnie-SGP konden inwoners en organisaties meepraten over de financiële situatie van de gemeente. Ook mochten inwoners meedenken over (ingrijpende) beslissingen die genomen moesten worden.
ChristenUnie-SGP wil dat de inwoners niet hoeven te klagen over dienstverlening. Daarom hebben wij gevraagd of er een onderzoek komt. In dat onderzoek kijken we of de samenwerking goed gaat en ook of er dingen zijn die beter kunnen. De gemeente gaat hiermee aan de slag.