Tour de Woerden: Staatsliedenkwartier

IMG_5279.jpg
HJdeJonge.jpg
Door Eric de Jonge op 3 september 2021 om 14:03

Tour de Woerden: Staatsliedenkwartier

Eric en Harm werden door leden van het wijkplatform rondgeleid door de wijk.

Op een prachtige, zonnige ochtend staat het wijkplatform ons op te wachten. Vol enthousiasme en trots wordt verteld wat deze mooie wijk allemaal te bieden heeft. Vlakbij het station verkennen we straten met sluipverkeer en nieuwbouw. Dan rijden we over het Adriaan Duykpad langs een mooie speeltuin die uiteindelijk ook wel op een gevaarlijke plekje langs het fietspad ligt en afsluit met een wel heel haakse bocht naar de Jan van Beierenlaan.

Zo komen we bij plat Witt waar de nieuwbouw snel zal gaan starten: de afrasteringshekken zijn al geplaatst. Ondertussen bezoeken we vooraf ingeplande bewoners her en der in de wijk. Eén suggestie lichten we er even uit. Zou het mogelijk zijn om een boothelling bij de Kruipinn te realiseren, juist bij het neergelegde pad langs de oude rijn aan de Oudelandseweg.

Te vaak worden in gemeenteplannen woningbouw en verkeer los van elkaar gezien. Ook de bewoners van deze wijk hebben dat gevoel. Daarnaast heeft ook de Utrechtse straatweg aandacht nodig. Het is er lang niet altijd veilig doordat er hard gereden wordt richting het centrum. Ook de rijrichting vanuit het station is, heel herkenbaar, een aandachtspunt.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie