Tour de Woerden: Harmelen

Eric en Daphne Harmelen.jpg
HJdeJonge.jpg
Door Eric de Jonge op 29 juli 2021 om 14:13

Tour de Woerden: Harmelen

Daphne en Eric bezochten Harmelen en gingen met inwoners in gesprek. Onder andere woningbouw en de vele initiatieven die het dorp rijk is, kwamen ter sprake.

We starten met een prachtige tocht vanuit Woerden centrum op de fiets naar Harmelen. Na ontvangst door het dorpsplatform werken we een mooi programma af vanaf het dorpshuis. Alleen al vanuit het dorpshuis vinden er veel mooie initiatieven plaats, ook in corona tijd. De kracht van gebiedsgericht werken functioneert goed, door goed te schakelen tussen dorpshuis, signaalteam, buurtverbinder en gemeente. Harmelen is hier een goed voorbeeld in!

Al fietsend komt participatie ter sprake. Daar valt nog het nodige te halen. Luisteren gemeente en dorpsplatform écht naar elkaar? We bezoeken de potentiele uitbouw van het bedrijventerrein – Putkop II en bekijken dat vanuit nieuw te bouwen woningen. Het is opvallend dat veel projecten los van elkaar in plaats van integraal worden aangevlogen. Dat kan een stuk beter.

Gaat er ook gebouwd worden in Haanwijk? Dan moet er zeker aandacht zijn voor het verkeer. Ook de JOP een stuk verderop ligt er verlaten bij en heeft een flinke opknapper nodig. Zeker als je dit combineert met een ontsluiting van de Oudekerkweg. Het zou resumerend goed zijn om een discussie over de voorzieningen in Harmelen op gang te brengen: Wat is handig voor de toekomst? Zijn er functies die samengevoegd kunnen worden? Hoe kunnen toekomstige ontwikkelingen elkaar versterken?

We sloten af met een bezoek aan Teus van Vliet in de Shelter. Er ligt daar een rijke historie aan christelijke jongeren avonden. Bijzondere avonden zijn er geweest en vinden er nog plaats. Met Teus hebben we van gedachten gewissel over gemengd en geclusterd wonen voor ouderen en bijzondere doelgroepen.

Met een notitieblok vol aantekeningen en ook nog een afspraak met de dorpsambtenaar zijn we weer helemaal up to date en boordevol ideeën.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie