Op stap met statenleden in Woerden-West

werkgezoek provincie met brug 2.JPG
HJdeJonge.jpg
Door Eric de Jonge op 30 september 2020 om 14:09

Op stap met statenleden in Woerden-West

Recent kwam gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) op verzoek van statenlid Derk Boswijk (CDA) naar Woerden. Gezamenlijk met wethouder Noorthoek en enkele CDA raadsleden heeft Eric de situatie van de Rembrandtbrug in combinatie met de revitalisering van Barwoutswaarder van dichtbij bekeken.

Naast dat ik de locatie voor de Rembrandtbrug en de andere mogelijke brugvarianten al eerder had bezocht, was het goed om nog eens met elkaar van gedachten te wisselen op locatie. Dat, samen met gesprekken met omwonenden, is belangrijk. De zorgvuldige afwegingen die je maakt, kan je dan toetsen aan de praktijk ter plaatse. Wat me dit keer opviel is dat Barwoutswaarder écht toe is aan een stevige opknapbeurt. Tijd om te herstructureren.

Het valt opnieuw op dat de Rembrandtlaan een drukbezochte weg is met een mix van personenauto's, veel fietsers en vrachtwagens. En dat zefls in Corona tijd. Het is enorm belangrijk dat de beslissing over een brug in Woerden west breed bekeken wordt. Goede infrastructuur, en dus de brug, is een belangrijke onderlegger voor werken, wonen en recreëren in de komende 30-50 jaar!

Aanstaande donderdag 1 oktober is het moment om met elkaar in gesprek te gaan over het nut en noodzaak van de brug. Als CU-SGP Woerden maken een laatste rondgang langs de belanghebbenden, ook omdat een goede participatie essentieel is. Samenvattend: De brug moet passen in onze visie op Woerden, moet draagvlak hebben én moet financieel aantoonbaar rendement hebben, zodat we als complete raad een goed en gewogen oordeel geven.

Daarna hebben we het stationsgebied bezocht met het hogesnelheidsfietspad en hebben we gesproken over de door te trekken verbinding richting Utrecht. En dan verplaatst gelijk onze aandacht naar Woerden Oost, een gebied dat ook de nodige aandacht verdiend. Daar komen we zeker nog op terug!

 

Eric de Jonge

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie