Bezoek van Smartmile

Smartmile Daphne.jpg
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
Door Harm van der Wilt op 23 februari 2021 om 11:32

Bezoek van Smartmile

Tijdens de digitale fractievergadering van 8 februari kregen we een van de oprichters van Smartmile op bezoek. Smartmile levert automaten waar pakketten kunnen worden bezorgd en tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Zo hoeven bestelbusjes niet de wijk in wat verkeershinder en C02-uitstoot scheelt.

Als fractie stelden wij al eerder vragen aan het college over het verduurzamen van pakketbezorging. Het college gaf aan dat bestelbusjes regelmatig voor verkeershinder zorgen. Via Twitter kwamen we in contact met Smartmile. Zij lieten ons weten ook voor Woerden mogelijkheden te zien.

In Woerden staat er al een bij de Lidl (Iepenlaan). Als fractie zijn we erg enthousiast over dit soort slimme business-modellen. Naast internetbedrijven kunnen ook lokale winkeliers van de automaten gebruik maken. Mogelijk kunnen ook fietskoeriers een rol gaan spelen. Smartmile is al actief in Finland en Duitsland en hoopt ook in Nederland op succes.

Momenteel werkt Smartmile voornamelijk samen met andere bedrijven. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat er andere plekken zijn waar een pakketautomaat handig zou zijn. Waar in onze gemeente zou jij graag een bezorgautomaat zien verschijnen? Laat het ons weten via fractie@cusgpwoerden.nl

Zie voor meer informatie over Smartmile:

https://smartmile.nl/nl/home-nl/

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie